Články

Děti potřebují každý den alespoň hodinu pohybu, upozorňují pediatři

Podle statistických údajů má více než 20 % českých i evropských dětí nadváhu a doporučené pohybové aktivitě v trvání alespoň jedné hodiny denně se věnuje sotva každé desáté dítě. Jak tento nešťastný stav prolomit? Příklady táhnou, a tak je na rodičích, aby své potomky motivovali k pohybu a chodili s nimi ven každý den. Přitom zábavné a zároveň bezpečné sportování je dnes dostupné pro každou rodinu i všechny věkové kategorie dětí.

Proč sezvat babinec?

Co je to babinec? A proč ho sezvat? Babinec je společenská událost, ve které hrají hlavní roli ženy. Je to taková malá drbárna o všem možném. Scénáře jednotlivých babinců bývají stejné. Většina z nich začíná u dětí, pokračuje přes módu, úklid, vaření a konče rozebíráním svých drahých poloviček.

Proč nesedět doma

„Sedávej panenko v koutě, budeš-li hodná najdou tě!“ Tak toto české přísloví již naštěstí dávno neplatí. V tzv. koutě nás nečeká totiž nic dobrého. Maximálně by to v nás mohlo probudit pocity zatrpklosti, nevraživosti, skepse či zoufalství.

Jak se dopravit na sraz?

Otázku řešení dopravy na sraz mohou vypustit pouze ti, kteří mají bydliště v blízkosti místa konání. Ostatním nezbývá nic jiného než začít plánovat. Naštěstí si dnes můžeme vybírat, a to hned z několika možností.Tou nejjednodušší je vyrazit na sraz autem. Je to nejrychlejší způsob a dovezeme se až na místo určení. Má to ale i svou nevýhodu. Nemůžeme si dát ani skleničku alkoholu na uvítanou, natož na rozloučenou.

Jak se vyhnout trapasům ve společnosti

Trapas ve společnosti bývá častým námětem našich snů a ze společenského hlediska nás může znemožnit na hodně dlouhou dobu. Než se tedy vydáte do společnosti, přečtete si naše následující doporučení, jak se vyhnout trapasům.

Jak oslovit účastníky srazu?

Plánujete organizaci srazu a nenašli jste zatím vhodný termín, který by vyhovoval většině. Tak to jistě oceníte webovou aplikaci XEEVIO.CZ. Aplikace je praktickým plánovačem různých setkání.Systém funguje na principu hlasování o vhodném termínu a zpětné odezvy. 

Pořadatel srazu rozešle prostřednictvím uvedené aplikace pozvánky na sraz, ve kterých uvede několik možných termínů. Systém mu pak na základě odezvy vygeneruje datum s největším počtem označení. A je hotovo.

Jdeme do společnosti

Pravidla vhodného chování ve společnosti by měly být samozřejmostí, ale ne vždy to tak vypadá. Tu a tam se nějakého přestupku proti pravidlům společenského chování dopustí každý z nás, a to ať úmyslně, tak i nevědomky.

Plánování rodinných oslav

Neblahým důsledkem dnešní doby je nedostatek času. Jednak nás zaměstnává práce a starost o rodinu a dalším zlodějem našeho času je široká nabídka možností využití volného času. O to více jsme pak nuceni plánovat.To se týká i rodinných oslav. Je pravdou, že rodinná oslava je mnohdy jedinou příležitostí sejít se s celou rodinou, počínaje od nejstarší generace a konče u nejmladších členů rodiny.

Volba místa srazu

Pokud snad někdo považoval úsilí věnované výběru místa srazu za zbytečnou starost navíc, je třeba ho přesvědčit o opaku. Na výběru místa záleží stejně jako na volbě v hodného termínu. Jak již jsme si řekli, tak volbu nejvhodnějšího termínu lze naplánovat prostřednictvím webové aplikace XEEVIO.CZ.  Ale jak je to s výběrem místa srazu?

Osoba navrhovatele srazu

Sraz je společenskou události a jeho realizace závisí na vůli organizátora. Osobou navrhovatele srazu bývají většinou průbojnější, komunikativní a organizačně schopní lidé. Úkolem organizátora srazu není pouze rozeslat pozvánky. Musí se také postarat o odezvu a zodpovědět na případné dotazy. A to není všechno. Zajišťuje i výběr místa setkání a jeho rezervaci na předem zvolený den a čas.

Společná dovolená a volba vhodného termínu

O dovolené sní většina z pracujících a taky se na ni celý rok těší. Někdo má dovolenou spojenou s odpočinkem, koupáním a obžerstvím a jiný dává přednost aktivnímu odpočinku. Návod na spokojenou dovolenou bohužel neexistuje. Už jen z toho důvodu, že každý jednotlivec má jinou představu.

Výhody plánování s webovou aplikací Xeevio.cz

Webová aplikace XEEVIO.CZ nabízí způsob jak si z kanceláře, domova, obchodu, kavárny a podobně online naplánovat schůzku či jinou společenskou událost. Systém plánování funguje na principu hlasování a zpětné odezvy podpořené výběrem s nabídky možných termínů. 

Plánovaná organizace volného času

Hitem trávení volného času se v posledním desetiletí stal internet, který si vyměnil pozici s podobně pohodlným médiem, kterým je televize. Tím ale rozhodně nebyl výčet absurdit spojený s trávením volné času Čechu vyčerpán.

Někteří z Čechů vnímají volný čas jako příležitost vydat se na nákupy do svých oblíbených obchodů.  Češi si v tomto směru drží mezi evropskými státy smutné prvenství.

Aktivní život

Prožít aktivní život v radosti je snem každého zdravě uvažujícího jedince. Není na světě člověk, který by chtěl být dobrovolně smutným či zatrpklým. Jsou jenom jedinci, kteří se nedokázali zařadit do společnosti, a to buď vlastní vinou či v důsledku nešťastně nastavených hodnot.

Plánovaný návrat do minulosti

Uskutečnit návrat do minulosti není jen výsadou filmových scénáristů. Vrátit se do minulosti je možné i v reálném životě a nejde o nic složitého.

Člověku vlastní je nabírat znalosti, zkušenosti a zážitky a zároveň je s přibývajícím časem zapomínat. To se týká i povinné školní docházky. Touto oblastí spojenou se získáváním vědomostí, zkušeností a výchovou si prošel bez výhrady každý z nás. Je pravdou, že na začátku vnímala většina z nás povinnou školní docházku jako nutné zlo. Ale pak stačilo pár let a nepřátelské názory na školní docházku dostaly nový rozměr. Většina z nás pochopila, že se bez patřičného vzdělání neobejde.

Setkání s kamarády

Lidé protřelí životem přikládají kamarádství větší význam než hromadě majetku. Za slovem kamarád vidí konkrétního jedince, na kterého se mohou spolehnout, a to jak v dobách lepších, tak i v těch méně vydařených.Na otázku, co je v životě nejdůležitější? Existuje jednoduchá a léty prověřená odpověď. Nejdůležitější je zdraví společně s pocity spokojeného života.

Třídní srazy

Den každého z nás má dvacet čtyři hodin a není na světě člověka, který by na tom byl jinak. Tak trochu zastavit čas, neúprosného pána našich životů, lze i prostřednictvím školních srazů.

Školní či třídní srazy jsou výbornou příležitostí k ohlédnutí se do minulosti a připomenutí si společně prožitých chvil. S odstupem času se nám doba dětských a studentských let jeví jako snadná, laskavá a bezstarostná.

Jak na správnou organizaci času

Správná organizace času patří k základnímu předpokladu úspěchu každého podnikatele či manažera. Nicméně ideální naplánovaní časového harmonogramu, tak abyste úkoly zvládaly nejen všechny, ale především v domluvených termínech, bývá někdy nadlidský úkol. Přesto, pokud víte jak na to, se nejedná o úkol nemožný.

Nástroje pro správu termínů a organizaci času

Pokud potřebujete jednoduše a rychle spravovat vaše termíny a správně organizovat čas, pak k tomu můžete využít celou řadu online nástrojů. Při jejich výběru je však důležité mít na paměti, že tak, jako je každý člověk jedinečný, tak i každému mohou vyhovovat jiné nástroje a postupy.

Xeevio.cz ví, jak na organizované plánování schůzek

Plánování schůzek, tak aby měly nejen nějaký řád, ale především termíny vyhovovaly všem zúčastněným, bývá často Achillovou patou mnoha firem i soukromých podnikatelů. Vážný problém pak nastává zejména v okamžiku, kdy je třeba naplánovat schůzku několika klientů či kolegů najednou. A nedej Bože, aby oni kolegové byli navíc externisté.

Soutěže jako zábava nebo náročná organizace?

Jednou z velmi oblíbených zábav je pořádání nejrůznějších soutěží, turnajů a utkání. Světově známá kniha rekordů se stále plní novými nápady, protože záliba předhánět se v čemkoliv je člověku vlastní. Často se jedná o sport, třeba fotbal, volejbal, squash nebo badminton. Lidé však soutěží i v jiných disciplínách jako například ve zpěvu, tanci a rádi pořádají soutěže ve vaření. Je to nepochybně zábavný způsob, jak trávit volný čas.

Plánovat výlet na hory není pro každého

Vyrazíte s přáteli na lyže? Ať už Vás lákají malebné české hory nebo populární Alpy se svými bíle zasněženými štíty prohřátými sluncem, je třeba výlet na hory naplánovat. Už jste to někdy zkoušeli? A už jste někdy plánovali online?

Obvykle, co se zdá na začátku jednoduché, se postupně čím dál víc komplikuje. Co všechno je potřeba předem domluvit a zařídit? Kde se ubytovat? Zamluvit penzion nebo chatu je potřeba dostatečně s předstihem. Jak se na místo dostat? Vymyslet co nejefektivnější dopravu pro všechny není samo sebou. Nakoupit permanentky, zařídit stravování. Vše se vlastně odvíjí podle toho, kdo všechno se zúčastní.

Sraz spolužáků – zábava nebo otročina?

Srazy, schůzky, semináře či kongresy mohou být příjemným zpestřením dne. Kdo se však ocitne v roli pořadatele, pro toho jsou spíš noční můrou. Například sraz bývalých spolužáků, kteří se léta neviděli, je někdy těžké vůbec svolat.

Navrhnout termín a rozeslat pozvánky není dnes takový problém, máte-li emailové adresy. Využijte Xeevio.cz a plánujte srazy online. Šance, že se sejdete všichni, je tak mnohonásobně vyšší. Pomocí Xeevio.cz totiž můžete hlasovat pro datum, které Vám nejlépe vyhovuje.

Jak organizovat grilování na zahradě

Oblíbená letní zábava? Grilování na zahradě. Ano, právě tento způsob, jak trávit volné chvíle, je čím dál tím populárnější. Rozhodnutí bývá někdy na poslední chvíli. Stačí si vyslechnout předpověď počasí a plán na odpoledne je tu. Použijte online plánování srazů Xeevio.cz a svolejte přátele na grilování. Kolik koupit masa a zeleniny? Kolik piva? Uvidíte snadno.

Pořádá letní soustředění a jde na to od lesa

Možná se setkáváte každý týden, ale letní soustředění, to je něco jiného. Intenzivně pracovat sám na sobě a přitom v tom nebýt sám. To je smysl letních táborů a soustředění. Celý rok trénujete a na něčem makáte? Potřebuje do přírody. Pryč od všech povinností, soustředit se skutečně jen na jednu věc. Zdokonalovat se.

Kdo se ujme úkolu pořádat letní soustředění? Pro kolik lidí? Kdy vlastně a kde? Kolik to celé může stát a máme všichni zájem? Otázky, které se honí hlavou jen při pouhé představě, že jste to Vy, kdo má něco podobného pořádat.

Plánování dovolené aneb na vodu s přáteli

Jedeš v létě na vodu? To chce včas zajistit lodě, pádla a ostatní. Je dobré domluvit se na termínu co nejdřív. Každý nějak plánujeme svojí dovolenou a mnozí ji musí v práci hlásit dlouho dopředu. Vodu je zkrátka potřeba trochu naplánovat. Kdy, kdo a na jak dlouho pojede? A kterou řeku a v jakém úseku? Jistě to znáš. Víc hlav víc ví, ale také má víc názorů.

Použij Xeevio.cz a pochopíš, že dohoda může být i snadná a zábavná. Dokonce i v případě, že se jedná o větší partu lidí. Uvidíš spokojenost na všech stranách. Jednotliví účastníci hlasování nevidí, kdo další byl pozván ani jak hlasoval. Tyto informace máš jenom Ty, coby zakladatel. Soukromé emailové adresy jsou tedy v bezpečí.

Svolat pracovní schůzku raz dva

„Jdeš na oběd?“ ptají se mě kolegové. „Počkejte minutu“, říkám, „půjdu s Vámi“. Chci ještě narychlo svolat poradu. Nevděčný úkol. Rozeslat pozvánky, zjistit kdo se zúčastní, zamluvit podle toho zasedačku, objednat kafe...

No, tak to vypadá, že na minutu to asi nebude. A proč by nemohlo být? Online sjednávání schůzek Xeevio.cz ulehčí plánování každé události. Zkopíruji adresář, napíšu několik úvodních slov, zaškrtnu termín a odešlu.

Snadné plánování soukromých událostí

Dostala jsem zvláštní e-mail. Je to takový hlasovací lístek. Kamarád, se vrátil z cest. Je tak trochu dobrodruh, má spoustu zážitků a fotek. Skutečně je o čem vyprávět a tak se rozhodl, pozvat mě k sobě domů, budeme si povídat, vyprávět a prohlížet fotky společně s dalšími kamarády.

Dobrý nápad. Mám jen hlasovat, kdy se mi to hodí víc. V návalu povinností jsem e-mail odložila a na hlasování zapomněla. Přiblížil se první navržený termín a připomínka, abych odhlasovala, přichází právě včas. Mrknout do diáře a zaškrtnout jeden z termínů nezabere víc než minutu.

Jak uspořádat přednášku nebo seminář

Organizujete přednášku, seminář nebo kurz? Kdo se někdy zhostil podobného úkolu, ten ví, jak náročný je. Organizace jakékoliv akce obnáší řadu drobností, které musí klapnout, aby byli všichni účastníci spokojení.

Ne vždy začíná plánování stanovením vhodného termínu. Častokrát je tomu naopak. Setkáte se s někým zajímavým z oboru, který Vás oslovil a zrodí se nápad podělit se o poznatky s ostatními.

Co takhle uspořádat přednášku? Provedete si sondu mezi známými, abyste si udělali představu, kolik lidí by přišlo. Zdá se, že zájem je obrovský. Nadšení lidí Vás nakopne a Vy přejdete od myšlenky k činu.

Jak trávíte volný čas?

Většina Čechů chodí s přáteli popovídat si u piva. Páteční večery, podniky zcela zaplněné lidmi, jednoznačný důkaz. Také chodíte posedět s kamarády? Možná už se z toho stala tradice, možná také rutina a ve Vaší partě se jistě našel někdo, koho to už přestává bavit. Chce to nějakou akci.

Sem tam probleskne zajímavá myšlenka. Půjdeme na motokáry, do bazénu na brusle. Zrovna jste se shodli, že každý z Vás touží vidět film, který promítají v kinech. Tak proč nejít společně? Ostatně, po filmu si můžeme jít sednout a sdílet nejčerstvější dojmy. Báječné! Kdo koupí lístky?