Jak uspořádat přednášku nebo seminář

Organizujete přednášku, seminář nebo kurz? Kdo se někdy zhostil podobného úkolu, ten ví, jak náročný je. Organizace jakékoliv akce obnáší řadu drobností, které musí klapnout, aby byli všichni účastníci spokojení.

Ne vždy začíná plánování stanovením vhodného termínu. Častokrát je tomu naopak. Setkáte se s někým zajímavým z oboru, který Vás oslovil a zrodí se nápad podělit se o poznatky s ostatními.

Co takhle uspořádat přednášku? Provedete si sondu mezi známými, abyste si udělali představu, kolik lidí by přišlo. Zdá se, že zájem je obrovský. Nadšení lidí Vás nakopne a Vy přejdete od myšlenky k činu.

Uspořádáte seminář, či dokonce několikadenní kurz. Účast přislíbí i skutečné kapacity v oboru, takže je na co se těšit. Vše je nachystáno a nastává chvíle pravdy. Ukáže se, jak to s tím zájmem doopravdy je. Může se stát, že přesvědčíte váženého odborníka, aby přednesl svoje poznatky na semináři, kam nakonec dorazí jen hrstka skalních příznivců.

Ptáte se, jak je to možné? „Kdyby to bylo o týden dřív, určitě bych přišel“, slyšíte ze všech stran. Termínem jste se strefili do rodinné oslavy nebo výročí, důležitého hokejového zápasu, někdo koupil levnou letenku a jiní pod vlivem předpovědi počasí raději vyrazili k vodě. No ano, takže nakonec je na vině nevhodný čas.

Zkuste to jinak. Použijete online plánování xeevio.cz. Snadno zjistíte, který termín vyhovuje většině zájemců, aniž byste museli každému jednotlivě volat, rozesílat e-maily a odpovídat na ně. Pomocí xeevio.cz vytvoříte pozvánku, s hlasováním na škále zúčastním se – nevím - nezúčastním se, nebo rovnou nabídnete časové termíny. Potom už jde všechno samo. Xeevio.cz umí posílat i upomínky a výsledky ihned vyhodnocuje. Bez námahy vidíte, který termín je vhodnější i údaje o počtu účastníků. Získáte tak čas, věnovat se dalším podstatným drobnostem, které potřebujete zařídit.

Zpět na seznam článků