Jak na správnou organizaci času

Správná organizace času patří k základnímu předpokladu úspěchu každého podnikatele či manažera. Nicméně ideální naplánovaní časového harmonogramu, tak abyste úkoly zvládaly nejen všechny, ale především v domluvených termínech, bývá někdy nadlidský úkol. Přesto, pokud víte jak na to, se nejedná o úkol nemožný.

Nástroje, které vám ušetří čas

Pro plánování schůzek a úkolů je možné využít celou řadu aplikací, které vám ušetří řadu starostí a pomohou vám váš čas správně zorganizovat. Přesto je nutné podotknout, že každému vyhovuje něco jiného, každý má jiné pracovní návyky a jiné pracovní tempo. Neexistuje proto 100% návod, dle kterého se při organizaci času řídit.

Maily – e-mailová korespondence patří v současné době k jedné z nejčastěji používaných způsobů komunikace. Pokud vyřizování emailů tvoří velkou část vaší pracovní náplně, pak je určitě dobré začít používat nějaký zajímavý nástroj pro jejich třídění. Tím nejznámějším je určitě Outlook, který je součástí balíčku MS Office. Osvědčeným pravidlem bývá, že nepodstatné e-maily je dobré ihned smazat a na ty, na něž se dá odpověď v krátkém intervalu, je dobré odpovědět ihned. Pro ostatní důležité e-maily je dobré si vytvořit složky, kam je můžete zařadit.

Plánování schůzek, úkolů – pokud denně máte naplánováno větší množství úkolů či schůzek, pak vám většinou klasický pracovní diář nebude stačit. Využít však můžete některou online dostupnou aplikaci, která vám s organizací a plánováním schůzek a úkolů pomůže. Pokud by vám nevyhovoval již zmiňovaný Outlook, pak můžete využít např. aplikaci Things, kde si kromě schůzek a pracovních úkolů můžete pohodlně zapsat nápady, příspěvky či zajímavé odkazy.

Nástroj Google Docs pak asi není třeba představovat. Díky této aplikaci máte kdykoliv a kdekoliv všechny vaše dokumenty pohodlně při ruce. Vyznavači iPhonů a iPadů pak určitě ocení jednoduchý přístup.

Zpět na seznam článků